Hampaiden valkaisu

VALKAISE HAMPAASI TURVALLISESTI

Käytämme Opalescence-menetelmää omien hampaiden valkaisuun. Se on turvallinen ja hellävarainen tapa valkaista hampaat. Valkaisu tehdään hampaista otetun jäljennöksen perusteella valmistetulla valkaisumuotilla. Yksilöllisesti valmistettu valkaisumuotti on miellyttävä käyttää ja pysyy hyvin paikoillaan. Varsinainen valkaisu tehdään itsenäisesti kotioloissa. Yleisin ja suositeltavin tapa on antaa aineen vaikuttaa yön yli.

Voiko valkaisuhoitoa tehdä kaikille asiakkaille?
Useimpien asiakkaiden hampaat voidaan valkaista. Raskaana oleville ja imettäville valkaisuhoitoa ei suositella. Myös asiakkaille, joilla on erittäin läpikuultavat hampaat, ei suositella valkaisua, koska suuontelo saattaa kuultaa läpi ja tällöin tulos on negatiivinen.

Tuleeko kaikille asiakkaille hyvä lopputulos?
Useimmilla tulokset ovat hyviä. Keltaiset ja ruskeat värisävyt ovat helpompi valkaista kuin harmaat ja siniset. Valkaisulla saavutettuun vaaleusasteeseen vaikuttavat kolme asiaa: valkaisuaineen vaikutusaika, käsittelykertojen määrä ja hampaiden tummuusaste. Juurihoidettu hammas on vaikeampi valkaista kuin elävä hammas, samoin lääkeaineiden aiheuttamat värjäytymät. Suussa oleviin muovisiin, metallisiin ja keraamisiin paikkoihin valkaisu ei vaikuta, eikä myöskään hammaslaboratoriossa valmistettuihin kruunuihin ja siltoihin. Yleensä valkaisuprosessi vaatii 4-8 yön kestävää käsittelykertaa.

Voiko vaihtaa uudet täytteet heti valkaisuhoidon päätyttyä?
Jos täytteet/paikat/kruunut jäävät valkaistuja hampaita vaaleammiksi, ne on mahdollista vaihdattaa hammaslääkärillä. On hyvä odottaa muutama viikko valkaisuhoidon jälkeen ennen uusien täytteiden tai kruunujen tekoa.

Kuinka kauan valkaisutulos kestää?
Hampaiden valkaisu ei ole pysyvä käsittely. Hammas joutuu päivittäin tekemisiin väripigmenttien kanssa ja alkaa sen vuoksi ajan mittaan saada uutta väriä. Useimmilla asiakkailla tulokset kestävät monia vuosia. Jotkut asiakkaat tarvitsevat ehkä uuden, muutaman yön tai päivän käsittelyn 1-2 vuoden kuluttua. Nämä henkilöt ovat useimmiten tupakoitsijoita.